Standing Rock

Weken, zelfs maandenlang, beheersen de berichten over de Waterprotectors van Standing Rock nu Facebook en de alternatieve media. Meer dan terecht!

Maar zou het niet handiger zijn om dit soort problemen bij de bron aan te pakken, of eigenlijk aan het eind van de pijplijn, bij ons, de consument? Ofwel dat wij niet alleen de Water Protectors steunen in woord maar ook in daad. Gewoon door minder, veel minder aardolie en fossiele brandstoffen in het algemeen te consumeren. Door echt te gaan consuminderen wat ons aardolie gebruik betreft.

Simpel gesteld heeft alles wat we vastpakken, ja echt alles, op zijn minst zijn gewicht in olie gekost om het te kunnen produceren. Op zijn minst, want bij veel producten is het vele malen meer.  Neem zo iets simpels als een brood. De akker wordt bemest en geploegd met een tractor die op diesel loopt, ingezaaid en gewied. Later wordt het geoogst, dan wordt het graan vervoerd, het wordt gemalen en wederom vervoerd en wordt bij een fabriek of bakker gebakken tot brood waarna het wordt vervoerd naar de winkel waar je het koopt. Dit allemaal met behulp van fossiele brandstoffen en als klap op de vuurpijl wordt dit brood ook vaak nog eens met de auto naar huis gebracht.

Dan heb ik nog niet eens het gehad over al de olie die is gebruikt om überhaupt de tractoren,machine’s, vrachtauto’s, fabrieken met hun machine’s ect. te produceren. Het is één enorme lange keten van aardolie gebruik.

Dit is de echte ongemakkelijke waarheid.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s